PERCAYA BARU BERJAYA

Powered by Blogger.

Triffle Paling Sedap

PEMBUKA SELERA :TRIFLE DATANG LAGI

Bismillah,Assalamualaikum,hari ini saya akan kongsikan resepi untuk membuat trifle iaitu pembuka selera yang sangat mudah,tetapi sangat menyelerakan.

Bahan-bahan

Kek swiss roll perisa pandan
1 tin susu cair
4 sudu besar kastad
7 sudu besar gula(boleh kurangkan kalau tak suka manis hehe)
1 tin air masak
1 kotak jelly strawberi
Buah strawber/,kiwi/anggur/koktail

 Cara Membuatnya

Potong kek dan susun dalam bekas biar padat-padat,tampalkan bahagian yang berlubang dengan kek nak bagi serata dan kastard boleh serap dengan elok
Seterusnya,masak susu cair dengan 1 tin air dan gula.bancuh kastard baru masuk dalam susu cair tadi,bagi elakkan berketul-ketul.Kacau sampai pekat
Seterusnya curah kastard atas kek tadi,biarkan kastard tu sejuk sedikit.
Susun buah seperti strawberi,buah kiwi atau anggur-saya letak semua buah,memang sedap hehe
Apabila kastard dah betul-betul sejuk baru masak jelly dan curahkan di atas kastard itu tadi.
Siap.

                                                     
       

                       











Trifle ni saya selalu buat bila ada portluck di sekolah atau hantar ke tadika anak,memang semua suka makan dan semua minta resepi…hehe

Semoga bermanfaat dan anda boleh cuba juga untuk anak-anak anda. Mesti diaorang suka dan request sokmo..hihi

With love,
Nar
0139831498
 

Ebook Sorry Bos

Ebook Sorry Bos
Rahsia besar yang anda harus baca